Hirdetés

HTML

 

Hirdetés

Leleplező Blog

Szeretjük az igazságot megmondani a dolgokról, főleg, ha meglátjuk azt.

Friss topikok

stat

Ákos echo tv „botrányára" reagálva

2015.12.17. 22:55 sanyiska

És ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot."
Mózes V. könyve:5:20

Ezzel kezdem ezen blogbejegyzésem, mert azt látom, hogy erről az alapvető kitételről" szinte mindenki megfeledkezik, mert nem idézik rendesen amit az Ákos mondott. Nem vagyok egy rajongója, vagy hasonló, még csak a tőle származó dalok sem tetszenek, de az igazságtalanságot azt ki nem állhatom.

Nem azt mondja, hogy: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyit keressenek mint a férfiak", ahogy az egyik youtube-os felvétel címében szerepel. Azt sem mondja, amit a gyakorikérdések.hu olvastam valakitől, hogy: a nőknek nem az a dolguk, hogy sokat keressenek". Meg azt se, amit mástól meg a Facebook-on olvastam, hogy: „(a nőnek) Az életfeladata az, hogy a női princípiumot beteljesítse.”

Vettem a fáradságot, és legépeltem a beszélgetést; az Echo Tv-s riportot az Ákossal - ami közkézen forog, kiragadott", de legalább nem szerkesztett:

Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy... ugyanannyi pénzt keressenek mint a férfiak... Én így érzem.

Echo tv riportere:  Nem az a dolguk??

Ákos: Nem az a dolguk.

Echo tv riportere: Mi a dolguk a nőknek??

Ákos: Hát, mondjuk... a női princípiumot a.. beteljesíteni... Nem? Hogy mondjuk,... valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni, ...

... [itt a riporter szavába vág az Ákosnak] ...

Echo tv riportere: A kettő kizárja egymást??

Ákos: ... anyának lenni...
...Nagyon úgy tűnik; igen... Hát hogy leszel anya, ...mondjuk, hogy töltesz el a gyerekeiddel elég időt, hogy ha vezető állású nem-tudom-ki vagy, nem-tudom-hány-forintért?

Nos, attól nem egyszerű eltekinteni, hogy a Telekom igazgatója egy női személy, akiről még ráadásként nem tudom, hogy honnan szerezte az értesüléseit, vagy egyáltalán meghallgatta a szóban forgó bejátszás-részletet, és, hogy az hozzá hogyan jutott el. Mert többek között az is lehetséges, hogy ő volt az akinek ez ténylegesen nem tetszhetett, főleg a vezető állású" tartalmú mondat miatt. De, hogy konkrétan miért, nem egészen tisztázott, mert a Telekom közleménye nem mondja meg, csak úgy általánosan:

„...cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével. A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson, valamint minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek, lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben, és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását”

Ez ugyanis nem mond ellent annak amit Ákos mond. Csupán nem vették a fáradságot arra gondolni, amire az Ákos gondolt és ami a valóság, hogy a nők általában, a jelenlegi hím-soviniszta nemi-egyenlőtlenséggel teli rendszernek betudhatóan, nem hoznak haza ugyanannyi pénzt egy ugyanolyan munkáért amit egy férfi végezne. Ellenben, Ákos sem gondolt arra, hogy a telekom az egyforma fizetést ad, mind a női mind a férfi alkalmazottainak. Viszont, kíváncsi lennék a konkrét adatokra. 

A politikába nem szeretnék annál jobban belefolyni mint, hogy elmondjam, hogy nem kedvelem a Telekomot, a saját és sok ismeretségi körömből származó negatív visszajelzés s tapasztalat miatt is, ami például a vezetékes internetre vonatkozik. Még a mobil-internettel sem volt túl rózsás tapasztalatom. Ezért kézenfekvő, hogy a Kormány lemond a mobil-internet szolgáltatásukról, - lehet, hogy pont azért, amiért nekem sem tetszik -  és ezt nyilvánosan is tette. Az, hogy ez éppen úgy jött ki, hogy a t-com" ellen és a szólásszabadság" mellett: szerintem jobb; és nekem a Kormányt jobb színben tünteti fel, mint ezt a szóban forgó vállalatot, amely lemondott az Ákos támogatásáról, csupán azért mert van egy véleménye, amely a klasszikus családmodellre hajaz.  Ennek dacára azt mondom, hogy sajnos, egyelőre jobb Kormányt nem tudok mint a jelenlegi és sok hibája van.

Ez volt az értelmezésem. És, íme egy tegnapelőtti beszélgetésem Szemérmetes Erzsókkal, amelyből kibontakozott a fentebbi:

[22:04:14] jhvh: http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/kovacs-akos-a-nonek-az-a-dolga-hogy-gyereket-szuljon/gzzyx45
[22:04:24] Erzsók Szemérmetes: jaja
[22:04:30] Erzsók Szemérmetes: botrányos
[22:05:03] jhvh: sokan egyetértenek vele
[22:05:18] Erzsók Szemérmetes: és te?
[22:05:59 | Módosítva 22:06:19] jhvh: nem mondott nagy hülyeséget, és ahogy mondta, meglehetősen jól tálalta
[22:07:12] jhvh: mennyivel kényelmesebb életetek lenne, h ha nem kellene dolgoznotok; és nagy teher a gyereknevelés
[22:07:16] Erzsók Szemérmetes: én meg nem hallottam még teljes egészében a riportot
[22:07:28] jhvh: én sem
[22:07:51] Erzsók Szemérmetes: de mi az, hogy ugyanazért a munkáért
[22:07:59] jhvh: nem így mondta
[22:08:06] Erzsók Szemérmetes: kevesebb fizetést kap a nő
[22:08:07] jhvh: kiforgatták
[22:08:23] jhvh: annak nem mondott ellen
[22:08:33] Erzsók Szemérmetes: meg, h a nőnek nem lehetnek ambíciói
[22:08:41] jhvh: nincs ellene, h legalább annyit kapjanak a nők, mint a férfiak
[22:10:51] jhvh: technikailag a nőnek valóban szerepe van és kéne, hogy legyen. A világ is más lenne, hogyha a gyereket az anyja az nevelné, és felnevelné és nem rohangálna ide meg oda. Persze ennek az a feltétele, hogy a férj az jól keressen, h eltartsa a családját
[22:11:36] jhvh: kiforgatott mondat
[22:11:39] Erzsók Szemérmetes: telefon
[22:12:05] jhvh: meghallgatva a felvételt, nem csak más megvilágítást kap amit mond, hanem meg lehet tudni, hogy teljesen mást mond
[22:12:43] jhvh: a normális család model az olyasmi ami megoszlik két ember között (ez az én család ideálom)
[22:13:07] jhvh: hogy ha a nő többet akar keresni, akkor többet is kell dolgoznia
[22:13:31] jhvh: és általában a férfiak többet keresnek (magasabb fizetést kapnak)
[22:14:17 | Módosítva 22:14:33] jhvh: de az Ákos nem azt nehezteli, hogy a nők többet akarnak fizetésként hazavinni a férfiakkal egyenlő munkájukért cserébe
[22:15:49 | Módosítva 22:16:02] jhvh: hanem: a gyerekekre fordított idő növekedjen és ne a munka vegye át az idő túlnyomó részét
[22:16:15] jhvh: ennyi
[22:16:29] jhvh: szerintem kiforgatták a szavait
[22:21:05] jhvh: Így gondolja ugyanis ezt a Kossuth-díjas popsztár, Kovács Ákos (47), aki szerint a gyengébbik nem feladata nem az, hogy a férfiakkal egyenlő módon legyen megfizetve a munkahelyén."
[22:21:15] jhvh: ez marhaság, nem ezt mondja
[22:21:36] jhvh: szavak kiforgatása, és kontextusból kiemelés
[22:37:44] Erzsók Szemérmetes: lehet már megint nagyon felfújták
[22:37:50] jhvh: nagyon!
[22:38:06] Erzsók Szemérmetes: tényleg kiforgatták a szavait
[22:38:23 | Módosítva 23:10:32] jhvh: köszönöm a velem való egyetértésed

A bejegyzés utoljára szerkesztve: 7:39 - 2015.12.19.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény botrány ákos kovács ákos Magyar Telekom Echo Tv ákos echo tv ákos-ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://your.blog.hu/api/trackback/id/tr388181002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása