Hirdetés

HTML

 

Hirdetés

Leleplező Blog

Szeretjük az igazságot megmondani a dolgokról, főleg, ha meglátjuk azt.

Friss topikok

stat

Mesterérvek ateisták részére a keresztényekkel szemben, ha csak a Bibliát olvasták

2019.12.09. 14:50 sanyiska

1.) Jézus egy öngyilkos megváltó.

Személy szerint jobban érzem magam, hogy ha segítettem valakin, de az sem mindegy, hogy miképp. Az, hogy valaki magára veszi az egész emberiség bűnét, akkor lett volna olyan tett, amely egy "örökké való Isten fia" műve lett volna, hogy ha az valóban az egész emberiségre lett volna érvényes a hátralévő nemzedékekre is érvénnyel. De, így, hogy ahelyett, hogy megmondta volna, hogy hol a hiba a bűnös cselekedetekben, öngyilkos lett, nem tett egyebet, mint elkezdett valamit amit végül nem fejezett be. Nem szólal meg a Pilátus előtt, de elhint egész jó dolgokat, de nem fejti ki, hogy mik a részletek. Az utóbbi problémára a példa az elmúlt 2000 év során végbemenő konfliktuskezelésre törekvő próbálkozások sora, amelyek után és során nem lett - az alapvetően semmi problémát tartalmazó - világ élhetőbb, csupán fejlettebb, de a tudományos felfedezésekből és az emberi gondolkozásból eredő egyre jobbá válásra való törekvés eredményeképpen.

2.) A Biblia istene
A.) Nem szerető isten.

a.) Egy szerető isten nem jelenti ki valakiről, hogy eredendően bűnösnek születik, és azt, hogy kövessen egy dogmát a sok közül, a többfajta vallási változatban jelenlévő "igazságok" útvesztőjében a vallások közül, és annak a maradékkal szembeállóan üdvözítő voltával is azonosuljon.

b.) Születéskori morális alapú monetáris egyenlőtlenség.

B.) Nem mindenható. Nem képes legyőzni ellenfelét a Sátánt. Hát, ha legyőzné, akkor vége lenne az egész cécónak.

C.) Tömeggyilkos. Lásd: Özönvíz, Szodoma-Gomora.

D.) Nem intelligens. Lásd: Emberektől kér tanácsot. (a C pontot visszaolvasni)

3.) A fentiek közül bármelyiknek a leválasztása, egy cáfolatnak gondolt valamitől, a maradék érveket semmivel sem teszik valótlanná, és egy is közülük elegendő ahhoz, hogy el menjen valakinek "kereszténynek" lenni a Biblia alapján.

4 komment

Címkék: vallás jézus biblia kereszténység ateizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://your.blog.hu/api/trackback/id/tr5115344750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somogyi Géza 2019.12.21. 06:53:05

Ezek a "mesterérvek" alapvetően hibásak, tehát ezekre hivatkozni azt jelenti, hogy fogalma sincs a témáról. Az, hogy a Biblia milyen hülyeségeket és logikátlanságokat tartalmaz, nem jelenti azt, hogy az úgy is van. A zsinatokon döntötték el, hogy mi marad benne, és a hibák ezen emberek miatt kerültek bele. Az Ószövetséget is a zsinatokon csatolták össze az Újszövetséggel, semmi köze hozzá!! Az eredendő bűn fogalma kitaláció ugyan úgy, mint az, hogy Jézus magára vette az emberiség bűnét! Alapvető tévedés és félremagyarázás, az elferdített "tények eredménye". Tehát javasolt a gnosztikusok megismerése, mert ott van az igazság!

jhvh 2019.12.21. 11:00:52

@Somogyi Géza: Az imént belekezdtem egy Önnek szóló reakcióba, de óvatlan mozdulattal elküldtem hogy befejezhettem volna. Az ilyesmi, az érintőképernyős mobilnál előfordul, szíves megértését köszönöm.

Tehát, akkor most ismét írok, viszont mégsem adok Önnek igazat. Főleg az utolsó mondatával nem értek egyet. Ugyanis, olvastam a gnosztikusokat is, de újdonságra nem leltem bennük azokra kérdésekre vonatkozóan amik foglalkoztattak.

Mivel a gnosztikus könyvek közül leginkább még az un. "Tractatus tripartitus" (Háromrészes értekezés) is érdekelt, és magyarul sehol nem leltem a neten, de a gnosis.org oldalon megtalálható angolul, ezért, gondoltam, köz-kinccsé teszem az általam készített magyar nyelvű fordítását. Az utóbbit - amennyiben nem olvasta, és érdekli - megtalálhatja ebben a blogban rákeresve.

Wikipédián szócikket is készítettem, még êvekkel ezelőtt, amely az első konstantinápolyi (a kereszténység 2. egyetemes) zsinatára vonatkozik, hogy Jézust az Istennel egylényegűvé (homoousios-á) "válasszák", vagy alkalmazzák az ariánus nézetet, amely szerint Jézus csupán Isten fia (vagyis az "heteroousios"). Ennek az i.sz. 381.-ben tartott zsinatnak ez volt a legfontosabb kérdése. És, talán a legjelentékenyebb is a zsinatok közül.

Hibák nem ezért kerültek a Bibliába, mert azokat beletették a zsinatokon, hanem az eleve és alapvetően teli van mindenféle zöldséggel és állatsággal. Az értelmezésből adódó dogmával is gond van - aztán, hogy ez a "gond" melyik oldalon állva jelenti a gondtalanságot, ami egy jó megélhetési formában nyilvánul meg, egy másik kérdés.

Mindezek fényében megállapítható, hogy:
1.) Az, aki csak a Bibliát olvasta, és ateistának mondja magát, az a Biblia istenét tagadja.
2.) Hozzászólásában megfogalmazottan közvetett módon megerősíttete a mester-érveimet.
3.) Mivel az ateista szó nem korlátozódik az bibliai isten tagadására, ezért, amit írt - bár, egy cseppet személyeskedő, és a nem engedélyezett hozzászólásában, a reakcióm késlekedése miatt, Ön a türelmetlenségét inzultáló jelleggel fejezte ki, és juttatta tudatomra - önmagában építő jellegű kritikának vehetném, de leginkább akkor, ha Ön erre mutatott volna rá.
Ez-utóbbi hiányosság (is) Önt minősíti amikor azt mondja, hogy az adott témáról fogalmam sincs.

Somogyi Géza 2019.12.21. 14:38:21

Alapvető problémát okozott az, hogy egy helyen látom a Tractatust, és az ellenérveket. Talán szerencsésebb lett volna a címválasztás valahogy így: Mesterérvek ateisták részére a keresztényekkel szemben, ha csak a Bibliát olvasták.
Így teljesen egyértelmű lenne, mert mindaz, ami az Ószövetségben van, mindenre jó, csak arra nem, hogy valaki Istenhívő legyen. Pláne, ha jobban belemélyed Mózes könyveibe!! Mi az, ha nem az "übermensch" elmélet gyakorlati példázatokkal! Az eredendő bűn kinyilatkoztatása, az Édenkertben történtek teljes elferdítése, a szellem tagadása, és még lehetne sorolni, de minek? Akinek van szeme látja. A Biblia csak arra jó, hogy a gondolkodó ember azt mondja, nekem ilyen gyűlölködő, pokollal fenyegető Isten nem kell, akkor inkább maradok ateista, még ha rengeteg dolgot nem is tudok megmagyarázni.

Somogyi Géza 2019.12.21. 22:56:36

"Hibák nem ezért kerültek a Bibliába, mert azokat beletették a zsinatokon" - pedig ez sajnos igaz. Jézus tanításait rendesen átírták. Ezt nem csak a gnosztikusok erősítik meg, hanem egy megdöbbentő kísérlet is a múlt század 60-as éveiből. A Vatikánban teszteltek egy forradalmi gépet, amit - jobb híján - kronovizornak neveztek el. Ennek a gépnek a segítségével be lehet pillantani a múltba - a fizikai magyarázat most nem lényeges. Az sokkal inkább, hogy természetesen végignézték Jézus tanításait, és összehasonlították a Bibliában lévő "szent" szöveggel. No, ekkor jött a pánik, mert nagyon nem egyezett a kettő. Kész a válasz, rossz a gép. Azért végignézték Mussolini beszédeit is, de ott meg minden stimmelt!! Ergo, nem a gép hibás, hanem.../természetesen a gépet több darabra szedték, "eltűntették" mert olyan dolgokba is bele lehetett látni, ami politikailag nagyon veszélyes - szerintük, vagyis a hatalom szerint/
Engem személy szerint azért is "idegesít" ez a téma, mert részese lehettem egy alkalommal egy olyan találkozónak, amikor Jézus lejött közénk, ha csak néhány percre is. Elmondhatatlan élmény volt, tapintani lehetett a végtelen szeretetet. Majd 40 éve kérhetek tőle - és egyéb magas szinten lévő fénylényektől - gyógyító energiákat, és sosem kellett csalódnom. Jézus lényege olyan messze van a Bibliában leírtaktól, mint Makó Jeruzsálemtől. Az pedig még szomorúbb, hogy ezekből az eszmékből mi maradt meg a hataloméhes papok jóvoltából. Csak 2 olyan papról tudok, akik valóban Jézust közvetítették, hozták le a hívőknek. Az egyik Svájcban élt, a másik magyar volt. Sajnos már ők is visszamentek, teljesítették földi feladatukat.
süti beállítások módosítása